Effectief op dit moment

Voor Sam Safety Microlearning BV in Rotterdam ben ik manager contentontwikkeling risicovolle taken. Om incidenten te voorkomen, moeten werknemers die in risicovolle omgevingen werken gekwalificeerd zijn om specifieke risicovolle taken uit te voeren. Bijvoorbeeld gasmeten, werken aan flensverbindingen of werken met een vorkheftruck. In de SSVV Opleidingengids (SOG) staat beschreven aan welke eisen zij moeten voldoen. Ook de SIR (Stichting Industriële Reiniging heeft tot doel om onveilige werksituaties te voorkomen en de vakbekwaamheid van werknemers te certificeren. 
Sam Safety ontwikkelt hiervoor nu in samenwerking met TCC (Traings- en Cursus Centrum) in Rotterdam korte trainingen om mensen op te leiden voor risicovolle taken en hen voor te bereiden op hun examen. Adembescherming is een belangrijk voorbeeld. Ik ben verantwoordelijk voor de realisatie van deze trainingen.

Sam is een digitale leeromgeving voor de high risk industry in het algemeen en de Rotterdamse petrochemische industrie in het bijzonder. Continu leren op het gebied van veiligheid en veiligheidsbewustzijn via korte 10-minuten trainingen en games. De content wordt samen met de klant/gebruiker ontwikkeld. Ik ben eindverantwoordelijk voor door auteurs ontwikkelde content en schrijf ook zelf trainingen. Niet alleen voor risicovolle taken, maar ook trainingen op maat voor opdrachtgevers, zoals een poortinstructie voor chauffeurs voor Lyondell.

http://samsafety.nl/